Drosthusene hvalsø

Drosthuset Hvalsø

Drosthuset i Hvalsø er et mindre §107-botilbud for voksne mennesker med psykiske lidelser, som har behov for støtte i hverdagen. I Drosthuset arbejdes der ud fra en ressourceorienteret tilgang, hvor der arbejdes med begrebet recovery. Fokus ligger altså på beboerens håb og drømme og hvordan vedkommende kan komme sig fra psykiske vanskeligheder. 

I både 2014 og 2019 blev der bygget til og moderniseret, så alle beboere har en lejlighed på ca. 50 kvm med egen stue, tekøkken, sove- og badeværelse. 

Opholdsbetaling for 2022 er 53.550,- som dækker både husleje, kost og indboforsikring. Dagligt vil der være personaledækning fra 8-21.30 og i weekenden fra 12-21.

Indflytning kan komme i betragtning efter visitation, som altid vil ske i samarbejde med beboerens hjemkommune.

Beboere

Aldersgruppen ved indvisitering til Drosthuset er mellem 18 og 40 år. Drosthuset henvender sig til mennesker med sindslidelser, såsom skizofreni og andre personlighedsforstyrrelser. Målgruppen i Drosthuset omfatter dog ikke beboere med et aktivt misbrug eller udadreagerende adfærd.

Der er plads til 10 beboere i hver sin lejlighed, hvor der både er mulighed for at træne selvstændighed og samtidig træne i at indgå i sociale sammenhænge.

Beboersammensætningen er alsidig. Der er både yngre og ældre beboere med forskellige interesser og personlighed. Forskelligheden anses som en ressource, der fremmer en større rummelighed og læring på tværs af hinanden.

Alle beboere har tilbud om en individuel udviklingsplan, som evalueres løbende.

Fysiske rammer

Drosthuset i Hvalsø blev oprettet i 1991. I 2014 samt 2019, har stedet gennemgået en omfattende renovering og der er tilbygget en del. Resultatet står flot med 10 gode lejligheder på ca. 50 kvm. Alle med egen stue, soveværelse, køkken samt bad og toilet. Udover dette,  lægges der op til det sociale fællesskab, med stort køkken og stor fælles stue. Drosthusets beboere kan ydermere boltre sig i den lækre have med 2 terrasser og et drivhus, omringet af rosenbuske og vilde blomster. 

Drosthuset er beliggende i Lejre kommune som profilerer sig som grøn og økologisk. Vi bakker det op med 65 solceller på taget, der dækker det meste af elforbruget.

Bostedet er beliggende rimelig centralt Hvalsø, hvor der blot 500 meter væk, er mulighed for indkøb i dagligvarebutikker. I nærheden er der endvidere biograf, fitnesscenter og en lækker stor skov.

Tilbud af aktiviteter

Drosthusets tilbud og aktiviteter tager udgangspunkt i beboernes interesser, ønsker og behov, samt de muligheder lokalsamfundet byder på. Der er mulighed for at få støtte og personaledeltagelse i forbindelse med aktiviteter som f.eks. jobsøgning, aftenskole, sportsaktiviteter, biograf, teater, koncerter, indkøbsture, ferier osv. Der er ligeledes mulighed for individuel tilrettelæggelse af forløb, som fremmer beboerens udvikling og selvstændighed. Det kan bl.a. være træning i at indgå i den offentlige transport.

Fællesopgaver i huset

I Drosthuset foreligger der en mindre række fællesopgaver, som beboerne forventes at være deltagende i. For at hverdagen kan fungere for alle parter, er der ugentlig rengøring af alle fællesarealerne, samt en ugentlig havedag. Der vil naturligvis være personalestøtte til dette. Det forventes at beboerne har en positiv indstilling til at samarbejde om dagligdagens opgaver, og ydermere stå for en ugentlig maddag. Her vil der med personalestøtte, planlægges, indkøbes og laves en aftenret efter beboerens ønske.
På et ugentligt beboermøde planlægges ugens maddage og hvilke fællesaktiviteter, der er stemning for. Her kan beboerne samt personalet, ligeledes tages vigtige emner op til drøftelse, så der kontinuerligt arbejdes henimod et behageligt og trygt hjem for beboerne. Det anses som værende vigtigt, at beboerne selv er med til at forme deres hverdag. 

Husleje

Som §107 tilbud har vi ikke lejekontrakter mere. Udgiften til husleje er fra 1. januar 2015 inkluderet i opholdsbetalingen.

Seneste tilsynsrapport

Du kan læse den seneste tilsynsrapport for Hvalsø lige her:

Afspil video

TRYK FOR AT SE FLERE BILLEDER UDEFRA

TRYK FOR AT SE FLERE BILLEDER INDEFRA

Ledig plads p.t.

 

Besøg os i Hvalsø. Skriv til os eller ring på Tlf: 46 40 96 04

Ledig plads i Hvalsø